sablareProbabil nu toata lumea stie ce este sablarea cu atat mai putin se stie ce este hidrosablarea.

De aceea incepem cu niste definitii ca sa stim cu totii despre ce vorbim.

Sablare: A curăța, a netezi sau a face să devină mată suprafața pieselor metalice cu ajutorul unui jet de nisip împroșcat cu aer comprimat.

Hidrosablarea este procedeul prin care se curata de vopsea, rugina, muschi,graffiti, mizerie grosiera  suprafetele dure ca metal, piatra, lemn cu ajutorul unui jet de material abraziv (nisip, alice metalica, quart) impreuna cu un jet puternic de apa ce provine de la un aparat de spalat cu apa sub presiune, de preferat Karcher.

Daca un aparat de sablare bun are un pret intre 3500 si 5000 de euro, la care se adauga si un compresor pe masura, hidrosablarea, desi nu la fel de performanta (in ideea in care nu este folosita pentru suprafete foarte mari), poate fi facuta mult mai ieftin.

Daca aveti deja un aparat profesional de spalat cu apa sub presiune de la Karcher, cu un accesoriu suplimentar de aproximativ 400 de euro, puteti sa si sablati.

Pentru ca o poza face cat o mie de cuvinte si o filmare cat o carte intreaga va propun sa urmariti aceste materiale video in care am prezentat acest acesoriu unei importante firme de constructii de drumuri din Cluj Napoca si l-am utilizat pe a indeparta stratul de bitum de peste 0.5-0.8 cm aflat pe o masina de turnat bitum si rugina cu vopsea veche de pe un escavator.

La final veti vedea si pozele cu rezultatul obtinut. (dati click pe poze pt a le vedea mai mari)